Hljeb od banana

naslovna3-680x450

Koliko god ovo čudno zvučalo, ali da, kruh od banana. Probajte, ostati ćete u čudu!

Kod nas bi se ovaj kruh svrstao u skupinu onih biskvitnih kolača za uz kavu, koji su inače suhi za razliku od ovoga. No to je najbliže čemu ga mogu svrstati. Postoji mnogo verzija, puno toga možete dodati na osnovni recept, med, pistacijo, lješnjake, čokoladu… Recept je savršen za ono vrijeme kada vam ostanu 2,3 banane koje su već prezrele i treba ih što prije pojesti. No ne morate čekati toliko da ga probate!

Sastojci:
8 žlica brašna
8 žlica šećera
1 čajna žličica sode bikarbone
1 čajna žličica praška za pecivo
2 jaja
10g margarina
2-3 banane

Mikserom izradite šećer i jaja. Margarin usitnite i dodajte u smjesu te miksajte dok se sve ne sjedini. Brašno pomiješajte sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo te polako dodajte u prethodnu smjesu ne prestajući miješati. Kada su se mase sjedinile u posudu dodajte i banane, usitnite ih prije dodavanja, nije ih potrebno gnječiti jer će to mikser učiniti umjesto vas.

Ako pečete u protvanu za kruh kao ja, onda će vam se kruh peći oko sat vremena i najbolje je da ga pečete na 150’c, prije nego što ulijete smjesu dobro namastite sve strane kalupa i pobrašnite ih kako bi ga lijepo mogli cijeloga izvaditi u jednom komadu.

Ukoliko kruh pečete u običnom kalupu za kolače pecite ga na 180’c i onda će mu trebati najviše 30 minuta. Probodite ga svako toliko kada vidite promjene i kada vam štapić izađe suh vaš kruh je gotov.

error: Content is protected !!