U koje doba dana smijete jesti sve, a da se ne udebljate?

61245562-sladoled-cokolada-desert-sladoled-od-cokolade

Svaka dijeta podrazumijeva odricanje od određene vrste hrane, naročito kaloričnih ugljikohidrata i masnoća koji najviše debljaju. No, sretna je vijest da postoji situacija u kojoj smijete prevariti dijetu, a da ne požalite, odnosno da ne pokvarite proces mršavljenja

Omiljenih ugljikohidrata i masnoća, poput peciva, bijele tjestenina, sladoleda i maslaca ne morate se u potpunosti odreći ako ste na dijeti. Naime, postoji određeno vrijeme u danu kada se smijete počastiti s omiljenom hranom, a da vam to ne pokvari mršavljenje. Samo pripazite na to da ne ‘zgriješite’ svaki dan.

“Svaka dijeta podrazumijeva odricanje od određene vrste hrane, naročito kaloričnih ugljikohidrata i masnoća koji najviše debljaju

Naime, najbolje vrijeme za jesti ugljikohidrate je tijekom doručka, dok masnoće neće naškoditi vašoj liniji ako ih konzumirate u 10 ujutro. Na taj način organizam ima dovoljno vremena tijekom dana da potroši unesene kalorije. Pročitajte i 3 najgore vrste doručka koje treba izbjegavati.

Želite li smršavjeti i održati željenu težinu dobro je obroke jesti u određeno vrijeme dana. Doručak biste uvijek trebali jesti unutar jednog sata nakon buđenja, ručak otprilike 4 i pol sata poslije, a nekoliko sati nakon toga večeru. Radite li prevelike pauze između obroka bit ćete gladni, a što ste gladniji to su veće šanse da prevarite dijetu i pojedete nešto nezdravo i kalorično. Saznajte i 10 pravila svih dijeta koje donose rezultate.

Pazite i da večeru uvijek jedete najmanje tri sata prije odlaska na spavanje kako u krevet ne biste išli sa želucem punim neprobavljene hrane.

 

izvor: zadovoljna.hr

error: Content is protected !!